De ce să vezi acest obiectiv?
Pentru că este un obiectiv cultural ce se bucură de o mare admiraţie din partea publicului tânăr!
- Este în Bucureşti, judeţ Bucureşti
- Construit în 1990
- Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.
- Autor: Ion Lucian
- Condiții de vizitare: deschis tot timpul anului
Teatrul Excelsior este situat în Bucureşti, în centrul oraşului. Acesta a fost înfiinţat după Revoluţia din 1989, în urma necesităţii ce se impunea pe scena dramaturgiei româneşti de a avea un nou teatru pentru copii. Aşadar, la data de 1 aprilie 1990, ia naştere Teatrul Excelsior, supranumit teatrul tuturor copiilor, finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor. Începând cu anul 1999, teatrul intră sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti.
Teatrul a fost fondat de maestrul Ion Lucian. Alături de acesta, la începutul proiectul dramaturgic s-au aflat şi Paula Sorescu Lucian, Genoveva Preda, Daniela Anencov, regretatul Victor Radovici, Vasile Menzel, Gabriela Blebea, Nicu Alifantis şi actualul director al teatrului, Aurel Mitran.
Iniţial, teatrul a dus o activitate itinerantă în România şi prin străinătate (Franţa, Canada, Belgia, Elveţia). Astfel, timp de 6 ani, spectacolele au fost desfăşurate în diverse săli închiriate, în lipsa unui spaţiu propriu. Odată cu stagiunea 1996-1997, acest lucru se schimbă şi Teatrul Excelsior îşi deschide oficial sediul în clădirea actuală, de pe strada Academiei nr. 28. Sală a fost extinsă şi în prezent numără 180 de locuri.
În stagiunea 1996-1997, sediul a fost inaugurat cu spectacolul „Nu treziţi un copil care visează” de Eugen Ionesco. La spectacol au participat 6 actori pasionaţi, extrem de îndrăgiţi de publicul tânăr: Ion Lucian, Daniela Anencov, Genoveva Preda, Victor Radovici, Paula Sorescu-Lucian, Vasile Menzel. Cu timpul, teatrul îşi măreşte efectivul de actori şi sunt puse în scena alte spectacole: „Cocoşelul neascultător”, „Mica Sirenă”, „Aladin şi Lampa Fermecată”, „Inima de Piatră”, „Frumoasa şi Bestia”.
Teatrul pentru copii şi tineret Excelsior se poate lăuda cu un repertoriu extraordinar, în care sunt incluse opere ale dramaturgiei româneşti şi internaţionale. Mergând după principiul „Spectacolele trebuie să fie concepute ca pentru publicul adult…numai că mai bine!”, teatrul se bucură de o mare admiraţie din partea publicului tânăr.
Preţ intrare | Programul casei de bilete |
Bilet spectacole pentru copii – 16,20 lei şi 8,10 RON (grupuri organizate); Elevi, studenţi şi pensionari – 32,40 lei şi 16,20 RON; Preţul biletelor pentru recitaluri este diferit şi este anunţat pentru fiecare în parte.
|
Marţi-Vineri:09:00-17:00 Duminică: 09:30-12:30 şi seara, înainte de începerea spectacolului; |
Date de contact: Strada Academiei, nr. 28, sector 1, Bucureşti; |