- Este în partea de vest a Munţilor Lătoriţei, Județul Vâlcea
- Unitate geografică (daca exista, ex. podis, rezervatie naturala)
- Altitudine: 1350-1700 metri;
- Deschis turiștilor fara taxă de vizitare.
- in custodia Fundatiei Guard Forest
Iezerul Lătoriţei este o rezervaţie naturală de tip mixt situată în partea de vest a munţilor cu acelaşi nume…
- Trasee amenajate: da
- Trasee marcate: da
- Condiții de vizitare: cu echipament adecvat traseelor de munte
Rezervaţia are 10 hectare şi se află lângă alte două obiective turistice, lacul Petrimanu şi lacul Galbenu. Este compusă din lacuri glaciare, cascade, relief glaciar, păduri de foioase, conifere, pajişti alpine, grohotişuri, stâncării, aici existînd specii de mamifere protejate la nivel naţional (ca râsul), specii de păsări, amfibieni, reptile, dar şi specii de plante rare şi variate.
De pe teritoriul rezervației izvorăşte râul Lătoriţa. Aria protejată este situată la o altitudine 1350-1700 de metri și oferă condiții prielnice pentru sporturi extreme și nu numai. Aici vei putea practica alpinism, pescuit sportiv sau poţi face drumeţii relaxante la pas sau cu bicicleta.
În zona turistică se poate ajunge pe următoarele trasee: din DN67C Brezoi-Voineasa, către Ciunget, după care se ţine drumul către Valea Lătoriţa, înspre lacurile Petrimanu şi Galbenu.
Lacul Petrimanu este un lac de acumulare, care se găseşte la o altitudine de 1130 m, între Muntele Pristosul şi Muntele Petrimanu. A fost construit în anul 1977 şi se întinde pe o suprafaţă de 17 ha şi are o adâncime de 48 m. Lacul Galbenu, se găseşte la o altitudine de 1304 m, între muntele Bălescu şi Muntele Galbenu şi are o suprafaţă de 17 ha şi o adâncime de 49 m. De la coada lacului Galbenu, pe o potecă nemarcată, se merge în susul văii Latoriţa de Mijloc.