- Este in Sibiu, Județ Sibiu
- Construit în 1849
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Situat pe Strada Cetătii nr 1, Muzeul de Istorie Naturală se numără printre secţiile Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu…
- Condiții de vizitare: conform programului
La rȃndul său, Muzeul de Istorie Naturală are în componentă 2 subsecţii: Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul de Vânătoare August von Spiess.
Muzeul de Istorie a Farmaciei se găseste în Piața Mică nr. 26, iar Muzeul de Vânătoare August von Spiess pe str. Şcoala de Înot nr. 4.
Ideea unui loc unde persoane pasionate de natură să se adune şi să-şi împărtăsească pasiunea s-a concretizat în anul 1849, cand o mănă de intelectuali sasi, naturalişti a înfiinţat Societatea Ardeleană de Ştiinţele Naturii.
Spre sfȃrşitul secolului al XIX-lea, Societatea a început să se confrunte din ce în ce mai mult cu problema spaţiului pentru depozitarea colecţiilor, al căror număr devenea din ce în ce mai impresionant, ceea ce face imperativă existenţa unei clădiri special destinate acestui scop.
În toamna anului 1894, încep lucrările la clădire şi în anul următor, mai exact pe 12 mai 1895, are loc inaugurarea oficială a muzeului.
Clădirea este construită în stil arhitectural renascentist tarziu, pe trei nivele. Are anexată şi o grădină, unde de asemenea, vizitatorii pot admira specii de plante obişnuite şi rare. Între anii 2006 şi 2008, este supusă unor lucrări de renovare.
După al doilea război mondial numărul de colecții ale Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu au crescut mult, astfel, că în anul 1982, ajunseseră la un număr de 1.686.000 piese.
Colecțiile achiziționate de specialiștii muzeului sau donate de fondatori cuprindeau colecția de minerale a dr. E. Bielz (1.400 de piese), colecția de malacologie Kimakowicz (peste 250.000 piese), colecția paleontologică Breckner (7.000 de piese), colecția de fluturi Weindel (aproximativ 7.000 de fluturi) şi multe altele.
În anul 1931, muzeul susţinea legături de schimb cu peste o sută de societăţi ştiinţifice din lume. În data de 1 ianuarie 1957, a devenit Secţie de istorie naturală a marelui Muzeului Brukenthal.
Expoziţia de bază reuneşte următoarele sectoare: evoluţia lumii vii (de la simple organisme până la păsări, precum şi aspecte din viaţa păsărilor), ecosisteme (zona temperată, pădurea tropicală, zona arctică, biodiversitatea continentului Australian), sector paleontologic (exemplar de Bison priscus, strămoşul zimbrului european şi al bizonului, oase de mamut şi de rinocer, schelet de zimbru etc.) şi mineralogic (minerale native, pietre decorative, semipreţioase – flori de mină şi minerale descoperite pentru prima dată în Româniam, cum ar fi telurul, kreneritul, rodocrozitul etc.).
Preț intrare |
Orar de vizită |
Preţuri bilete standard Muzeul de Istorie Naturală: 13 lei Grupuri organizate (minim 10 persoane)
Muzeul de Istorie Naturală: 11 lei/persoană Fotografierea şi filmarea Profesionişti: 1200 lei/oră Reduceri pentru elevi, studenţi, card Euro 26, militari, persoane cu handicap uşor:
Muzeul de Istorie Naturală: 3,25 lei Reduceri pentru pensionari
Muzeul de Istorie Naturală: 6,5 lei Tarife pentru ghidaj cu aparat: |
Iarna (21.10 – 21.03): Miercuri: 11:00 – Duminica: 10:00 – 18:00 Luni şi Marţi: închis Casa se închide la 17.15
Luni şi prima zi de marţi din fiecare lună: închis Casa se închide la 17.15 |
Date de contact: Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu, nr. telefon 0369101782. |
|
|