De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru că adăposteşte unele dintre cele mai valoroase trofee de vânătoare din România, medaliate în tară, cât şi în străinătate!
- Este în cartierul Posada al oraşului Comarnic, Județ Prahova
- Anul înfiinţării: 20 noiembrie1996
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Muzeul cinegetic de la Posada, este secţie a muzeului Peleş şi este adăpostit în Castelul Martha Bibescu de la Poasa, ridicat la porunca domnitorului Gheorghe Bibescu înainte de 1848…
- Constructor/ Autor:
- Cod monument Istoric:
- Condiții de vizitare: conform programului de vizitare
Iniţial a fost conceput ca şi conac, în stilul tradiţional al construcţiilor din zona de munte, însă cincizeci de ani mai târziu a fost transformat în castel, de către nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, George Valentin Bibescu, fiind locul preferat al acestuia.
Prinţul George Valentin Bibescu a fost primul pilot – aviator român. În anul 1909, a înfiinţat Clubul Aviatic Român, în anul 1912, Liga Naţională Aeriană, iar în anul 1930 a ocupat funcţia de preşedinte al Federaţiei Aeronautice Internaţionale. În anul 1941, părăseşte această lume.
În noaptea de 24-25 septembrie 1915, clădirea principală a fost asediată de trupele germane, dat fiind faptul că arhiva Legislaţiei Britanice era adăpostită aici. În decembrie 1916, trupele maghiare au distrus şi celelalte clădiri ale castelului. După al doilea război mondial, castelul Posada trece printr-un proces de renovare, şi intră în posesia statului român.
În data de 20 noiembrie 1996, Castelul de la Posada devine sediul Muzeului Cinegetic de la Posada. În cadrul muzeului sunt expuse exemplare de animale, precum, bourul şi zimbrul, capra neagră, cerbul lopatar, căpriorul şi muflonul, mistreţul, râsul, lupul şi ursul brun, păsări răpitoare precum bufniţa, corbul, dropia, cocoşul de munte, fazanul şi câteva păsări de apă din Deltei Dunării. Muzeul reuşeşte să surprindă foarte bine potenţialul cinegetic al Munţilor Carpaţi de la noi din ţară, colecţia de trofee însumând un total de 2.400 de piese.
Cu ajutorul dioramelor, exemplarele împăiate sunt înfăţişate în mediul lor natural. Există hărţi speciale care prezintă aria de repartiţie a fiecărei specii, precum şi locurile unde s-au găsit fosile aparţinând strămoşilor speciilor respective. Cel mai vechi trofeu din muzeu este un exemplar de capra neagră, vânat în Munţii Făgăraş, în anul 1934, şi care a aparţinut unui vânător sas.
De asemenea, sunt expuse, stemele judeţelor României (15 la număr) şi opere de artă şi tapiserii înfăţisând scene şi câini de vânătoare, obiecte cu specific vânătoresc, arme din diferite etape ale evolutiei umane, platouri şi faianţă realizate în ateliere din străinătate, mobilier în stil renascentist. tapiserii.
Preț intrare |
Orar de vizită |
Adulţi – 10 RON
|
Iarna: Marţi – Duminică: 9:00 – 17:00 Vara: Miercuri – Duminică: 09:00-17:00 |
Date de contact: Str. Posada nr. 11, Comarnic, judeţ Prahova, nr. tel. 0244.310.981. |