De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru că este unul din cele mai frumoase şi sălbatice locuri din ţară!
- Este în Munţii Bucegi, Județ Dâmboviţa
- Lac artificial
- Altitudine: 1438 m
- Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.
Situat în inima munţilor Bucegi, între Cheile Tătarului şi Cheile Zănoagei, lacul Bolboci, este o oază de linişte pentru călătorul/turistul care doreşte să se relaxeze, într-o zonă încăntătoare şi departe de blocurile reci ale oraşului…
- Amenajare / agrement: da
- Trasee marcate: da
- Caracteristici geografice: suprafaţa de 97 ha, lungime de 2,4 km
- Condiții de vizitare: tot timpul anului
Stânci acoperite de păduri de brazi cât vezi cu ochii, iar lacul care îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul zilei, în care se oglindeşte cerul, te deconectează complet de grijile cotidiene.
Denumită şi „Marea din Bucegi”, Lacul Bolboci este un lac artificial, care a fost creat pe râul Ialomiţa, din anrocamente. Se întinde pe o suprafaţă de 97 de ha și are o lungime de 2,4 km şi un volum util de 18 milioane m³.
Este situat în spatele barajului cu acelaşi nume, care are o înălţime de 55 de m şi care a fost pus în funcţiune pe 11 octombrie 1988. Este şi barajul aflat la cea mai mare altitudine din ţara noastră.
Pe malul lacului se află Cabana Bolboci, care a fost ridicată în anul 1928 şi până în anul 1971 putea fi folosită doar vara, nefiind dotată cu sobă şi neavând un acoperiş din tablă. Astăzi, cabana dispune de 72 locuri, din care:
– 60 de locuri la etaj, în camere de 2, 4, 6 şi 10 paturi cu grup sanitar şi duşuri cu apă caldă la comun
– 12 locuri în camere de câte 2 paturi cu grup sanitar propriu
– apă curentă, centrală termică modernă şi restaurant.
Dacă doriţi să fiţi mai aproape de natură, puteţi opta pentru campare cu cortul în apropierea cabanei existând zone amenajate cu utilităţi minime (curent sau toaletă) sau pe malul lacului, însă atenţie că în zonă sunt urşi. Ca obiective în zonă, aveţi din ce alege: Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, Peştera Ialomiţei, Peştera Mică, Cheile Orzei, Padina, lacul Zănoaga, lacul Scropoasa, Babele, Vârful Omu etc.
Începănd cu anul 2011, an de an, la începutul lunii august, se organizează lângă barajul Bolboci, „Ziua lacului Bolboci”, eveniment în cadrul căruia se desfăşoară diverse activităţi culturale, de la parade de costume tradiţionale, la piese de teatru, dansuri populare din zonă, la întreceri sportive.
La lacul Bolboci, se poate ajunge de pe DN 71, dinspre Târgovişte până la Moroeni şi de acolo 30 de km de drum forestier, în total 70 de km sau de la Sinaia, pe DJ713 indicator spre Hotel Peştera, 8 km.