- Este în Bran, Județ Brasov
- Construit în anul 1211
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
- Arhitect: Johannes Schultz și Karel Liman
- Cod monument Istoric: BV-II-m-A-11610.01
- Trasee amenajate: da
Castelul Bran este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice si probabil cel mai cautat al tarii noastre. Castelul este situat in Transilvania, in pasul Bran-Rucar, la aproximativ 30 de kilometri de unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei, Brasovul.
De aici i se trage si numele de Castelul lui Dracula. Este inconjurat de o aura de mister si legenda si se afla pe o stanca inalta de peste 60 de metri. Faima lui este completata de frumusetea si multitudinea turnurilor impunatoare.A fost facut celebru de catre scriitorul Bram Stoker in cartea sa, Dracula.
A fost construit pe ramasitele unei cetati apartinand Cavalerilor Teutoni ce data din anul 1212, dar castelul a fost mentionat prima oara intr-un document eliberat de catre Luis I al Ungariei, datat 19 noiembrie 1377, prin care dadea dreptul sasilor din Kronstadt (Brasov) sa construiasca pe cheltuiala lor un Castel.
Desi autorul irlandez Stoker nu a fost in romania, imaginatia sa, cat si documentatia facuta pentru a crea o imagine cat mai detaliata a pamantului pe care odata a pasit Contele Dracula, a avut un impact puternica asupra strainilor care vin in numar din ce in ce mai mare pentru a vizita castelul, iar de curand cu ocazia sarbatorii halloween-ului se organizeaza si petreceri la castel la care vin fanii contelui.
Intre anii 1920 si 1957 castelul a fost residenta regala, ca gest de recunostinta, palatul a fost daruit de catre brasoveni reginei Maria de Romania. In momentul de fata castelul este muzeu si este deschis turistilor, care pot vedea toate piesele de arta si mobilierul ce a apartinut reginei.
Aproape 60 de camere sunt legate prin scari serpuitoare si inguste si pasaje subterane. Camerele contin armuri si piese de mobilier din secolul XIV si pana in secolul XIX. Castelul vegheaza peste pitorescul oras Bran care are si un muzeu al satului in care se pot vedea case construite in stilul specific zonei si care contin inca mobilierul de odinioara.
Preț intrare |
Orar de vizită |
Adulti: 25 RON
Adulti 65+: 15 RON (pe baza de CI/ID)
Studenti: 10 RON (pe baza de carnet student/legitimatie)
Elevi: 5 RON
Taxa filmare amatori: 20 RON
Persoanele cu dezabilitati/istitutionalizate: gratuit
|
1 Mai – 30 Sept:
Luni: 12:00 – 18:00 Ultima intrare: 18:00
Luni:12:00 – 16:00
Marți – Duminica: 9:00 – 16:00
Ultima intrare: 16:00
|
Date de contact: Strada General Traian Mosoiu , nr. 24, localitate Bran, judet Brasov, nr. telefon 0268.237.700 |
|
|