- Este în orașul Cisnădie, județul Sibiu
- Deschis turiștilor fara taxa de vizitare.
Calcarele cu hippuriți de la Cisnădioara (monument al naturii), alcătuiesc o arie protejată de interes național, situată în județul Sibiu, pe teritoriul administrativ al orașului Cisnădie..
Rezervația naturală de tip paleontologic, situată în partea sud-vestică a satului Cisnădioara, pe Valea Argintului, are o suprafață de 1 ha și reprezintă o stâncă sculptată în rocă, în urma eroziunii (spălare, șiroire) apelor curgătoare, alcătuită din calcare cretacice, un imens recif coralier cu resturi fosile de moluște cu branhii în formă de lamelă (lamelibranhiate), corali și resturi de pești.
Cu o vechime de 65 de milioane de ani, calcarele cretacice de la Cisnădioara, județul Sibiu, sunt vizitate atât de pasionații de geologie, cât și de turiștii dornici să admire peisaje deosebite. Aici au fost găsite fosile ale legendarului arbore de Sequoia, iar cea mai cunoscută piatră este de fapt un bloc mare și izolat de calcar care tronează în zonă, ridicat la 3-4 m, având forma unui amfibian. De aici și numele pe care localnicii l-au dat locului: Piatra Broaștei. Este rezultatul eroziunii apelor curgătoare, mai exact a Pârâului Argintului care, într-un timp îndelungat a ros-o în forma de azi. Forma neobișnuită a monumentului atrage mulți vizitatori atât specialiști atrași de studiul fosilelor cât și simpli turiști. Aceasta e greu de escaladat, piatra fiind alunecoasă.
Date de contact: orașul Cisnădie, județul Sibiu |
|
|