- Sunt în oraşul Tăşnad , Județul Satu-Mare
- localizate într-o zonă de câmpie şi dealuri joase.
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Staţiunea Băile Tăşnad include unul dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune şi oferă, pe lângă băile curative, posibilitatea desfăşurării mai multor tipuri de turism: de agrement, turism nautic, piscicol, dar şi cinegetic…
- Amenajare / agrement: da
- Trasee marcate: da
- Condiții de vizitare: pe tot parcursul anului
Ştrandul termal funcţionează în zona de agrement a localităţii încă din anul 1978 când a fost forat un puţ de captare a apei termale, la o adâncime de 1354 de metri.
Amplasarea într-o zonă de câmpie, cu dealuri joase transformă staţiunea într-un areal ideal pentru odihnă, cu factori mai puţini agresivi pentru organismul uman, ce nu trebuie să facă eforturi mari de aclimatizare.
Cura balneară se poate face vara, dar şi pe tot parcursul anului, în bazele special amenajate. În acest sens, staţiunea dispune de trei bazine cu apă termală neacoperite şi o piscină cu apă rece, de garderobă, cabine special amenajate pentru masaje recuperatorii, reflexoterapie, spaţii de cazare şi unităţi de alimentaţie publică.
Apa termală are o temperatură de suprafaţă de 72 de grade celsius şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată şi sodică-calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi a potasiului.
La recomandările Institutului de Medicină Fizică Balneoclimaterică şi de Recuperare Medicală din Bucureşti, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită şi în cură externă, în cazul următoarelor afecţiuni: stări preartozice, reumatism degenerativ, reumatism abarticular, sechele post-traumatice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, ginecopatii, afecţiuni dermatologice, băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice.
În zonă vei putea găsi şi lacustre artificiale de tip iaz, dispersate în arealul mai multor comune din apropiere şi care pot genera diverse categorii de turism: agrement, turism nautic, piscicol, cinegetic.
Oraşul Tăşnad se află la 60 de km de municipiul Satu Mare, la 25 de km de Carei, 60 de km de Zalău, 85 de km de Oradea şi la 140 de km de Cluj-Napoca.
Alături de ştrandul termal, localitatea oferă numeroase obiective turistice, printre care se numără Muzeul orăşenesc dintr-o veche reşedinţă nobiliară construită în stil baroc, Casa de cultură, Biserica Reformată, Catedrala Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică. Nu în ultimul rând, aici vei găsi Monumentul soldatului necunoscut şi busturile şi plăcilor comemorative ale personalităţilor Biró Lajos, Grigore Maior, Keresztesi Sámuel sau Nóti Károly.
|