De ce să vezi acest obiectiv?
Pentru că este o stațiune de interes național, cu cele mai sulfuroase ape din țară.
- Este în Pucioasa, Județ Dâmbovița
- Altitudine: 600 m
- Trasee amenajate: da
- Trasee marcate: da
- Condiții de vizitare: pe tot parcursul anului
Cu o atestare peste 170 de ani, oraşul stațiune beneficiază de o așezare geografică foarte bună, ea fiind înconjurată de jur împrejur de dealuri, din care izvorăsc apele sulfuroase. De aici îi vine și numele de Pucioasă.
Datorită existenţei apelor sulfuroase, care se întâmplă să aibă şi cea mai mare concentraţie din ţară, staţiunea s-a axat pe cura externă a afecţiunilor reumatismale, inflamatorii, degenerative, articulare etc.
În 1999 localitatea a fost declarată staţiune turistică de interes naţional. Acest loc este dotat cu echipamente modern și specifice de interes zonal şi naţional în materie balneo. Progresul staţiunii a evoluat prin reamenajarea izvoarelor şi prin modernizarea instalaților de pompare a apei direct în cele două baze de tratament balnear şi a sanatoriului pentru pensionari. Foarte important de știut este că aceste ape conțin un procentaj semnificativ de hidrogen sulfurat, care este singura substanță care este absorbită de organism pe cale cutanată, pulmonară şi digestivă, aceasta eliminându-se ulterior prin piele, intestine şi rinichi. De aceea, sunt recomandate atât în cura internă, cât şi în cea externă.
Băile din staţiunea Pucioasă mai sunt recomandate şi împotriva altor boli cum sunt:
– Afecţiuni neurologice periferice şi ale sistemului nervos
– Afecţiuni ginecologice
– Afecţiuni ale aparatului respirator
– Afecţiuni ORL, rinosinuzite
– Alergii dermatologice
– Boli hepato-biliare şi gastrointestinale
– Boli renale
– Boli oftalmologice
– Boli reumatice
– Afecţiuni ale aparatului locomotor
Toate acestea boli se tratează prin:
Cele două baze balneare oferă celor veniți aici posibilităţi de recuperare și recreere.
Turistul care vine în Băile Pucioasa poate beneficia de tratament cu băi sulfuroase, băi cu jacuzzi, saună, electrofizioterapie, program de recuperare în sala de recuperare şi cultură fizică, precum şi de împachetări cu parafină în sala special amenajată în acest sens.
Unităţile sunt dotate cu aparatură medicală modernă utilizată de un personal medical de specialitate. Pe lângă aparatura sunt folosite şi proceduri ca: băile calde cu apă minerală sulfuroasă la cadă sau bazin, hidroterapie, împachetări cu parafină, magnetodiaflux, electroterapie, aeroterapie, termoterapie, gimnastică medicală şi masaj, băi galvanice şi băi de plante.
Ambele baze de tratamet pune la dispoziţia turistului diverse activităţi de petrecere a timpului, cum ar fi jocurile pe terenurile de sport, sesiuni de pescuit, vânătoare sau plimbare cu barca pe lacul râului Ialomiţa. Tot de aici pot fi organizate excursii cu trasee pe Munţii Bucegi şi Leaota.