De ce să vezi acest obiectiv?
Pentru că este un obiectiv ce prezintă specii de peşti exotice din toate colţurile lumii, fiind cel mai mare acvariu din Transilvania şi al doilea din România!
- Este în Cluj-Napoca, Județ Cluj
- Anul înfiinţării: 2003
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
- Autor: Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, secţia Piscicultură
- Condiții de vizitare: deschis tot timpul anului
Acvariul din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj a fost amenajat în anul 2003 şi reprezintă un punct important ca suport de studio şi cercetare/observare în mediul ştiinţific, dar şi ca atracţie turistică. Acvariul a fost înfiinţat de către Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, secţia Piscicultură şi a fost structurat în două secţii, specii de peşti exotici şi specii de peşti autohtoni.
Sala „Acvariu” a fost amenajată la subsolul clădirii Rectoratului. În total există 14 acvarii cu capacităţi diferite, cuprinse între 300 şi 500 de litri. Punctul central al sălii este un acvariu cu o capacitate de 20.000 de litri, ce găzduieşte specii din bazine naturale, precum somnul, crapul, carasul, salăul, ştiuca, bibanul, plătica. Celelalte acvarii găzduiesc mai mult de 30 de specii exotice de peşti, între care piranha, biocelat, scalari, peştele paradis, moli, xifo, carasul auriu, somnul indian, zebra, guarami, guppy, callistus, flameuss, cichlasoma, neoni etc.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj are în alcătuirea sa cel mai mare acvariu din Transilvania şi al doilea la nivel naţional, pe primul loc fiind Acvariul din Constanţa. Fiind deschis publicului, acvariul poate fi vizitat de toţi pasionaţii de piscicultură, dar şi de curioşii care vor să vadă peşti exotici aduşi din toate regiunile lumii. Mai mult, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară găzduieşte şi un terariu cu broaşte ţestoase.
În interiorul campusului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară au mai fost amenajate şi alte spaţii folosite în cercetare, devenite obiective turistice: Grădina Agrobotanică, ce deţine peste 1800 de specii vegetale, Muzeul Botanic, unde poate fi văzut ierbarul ştiinţific cu 40000 de coli, Muzeul de Parazitologie Comparată, unde pot fi observaţi paraziţii şi sistemele ecologice.
Preț intrare |
Orar de vizită |
Adulţi: 3 RON Copii, studenţi, pensionari: 2 RON |
Marţi- Vineri: 9:00 – 19:00 Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 14:00 |
Date de contact: Calea Mănăştur nr. 3-5, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Telefon: +40264.596.384, int. 114; 348 sau +40744.898818 |