- Este în Poiana Braşov, Județul Braşov
- Unitate geografică: Depresiunea Braşovului
- Altitudine: 1.020 m
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Centrul de echitaţie Speranţa este un complex ce oferă turiştilor atât cursuri de călărie, cât şi cazare, masă şi alte modalităţi de agrement…
- Trasee amenajate: da
- Condiții de vizitare: echipament corespunzător pentru echitaţie. Nu purta pantaloni scurţi!
Centrul de echitaţie este locul ideal pentru practicarea călăriei şi pentru relaxare în orice sezon. Aici poţi face:
-
cursuri de iniţiere în Călărie, ideale pentru copii, tineri si adulţi. Durează 6 zile/săptămână, sub formă de cursuri individuale de 1- 2 ore/zi;
-
plimbări călare, împreună cu un însoţitor, prin zona Poienii Braşovului, timp de 1-3 ore. Acestea sunt pentru avansaţi;
-
plimbări în manej, speciale pentru copii, cu cai sau ponei. Plimbările durează 30-60 de minute;
-
plimbări cu trăsura, într-un grup de minumum 4 persoane, în Poiana Braşov şi împrejurimi, timp de 1- 3 ore;
-
plimbări cu căruţa, în grup de maximum 10 persoane, în zona staţiunii, timp de 1- 3 ore;
-
plimbări cu sania, pentru 4 persoane, tot în staţiune. Plimbarea poate dura între 15 şi 60 de minute.
Caii sunt animale sociabile, sensibile, cărora le place să trăiască în grupuri şi se ataşază relativ repede. Au auzul si mirosul foare bine dezvoltate. Caii îşi exprimă sentimentele mai ales prin poziţia urechilor. De exemplu, când urechile lui sunt lăsate pe spate: calul este trist, supărat sau nervos; când urechile sunt ciulite sau îndreptate înainte: calul este încântat şi interesat; când urechile sunt puţin aplecate spre exterior: calul este relaxat, plictisit sau nu se simte bine; iar fluturarea din urechi: calul ascultă şi este atent.
Caii de la Centrul de Echitaţie Speranţa dispune sunt din următoarele tipuri de rase: gidran, huţul şi lipiţan. Dar aisi sunt şi ponei, pentru încântarea celor mici.
Gidranul este o rasă foarte rară în lume, în preicol de dispariţie. Reprezintă o varietate anglo-arabă, de origine maghiară. Este un cal elegant, de talie medie, foarte robust, cu profil drept, encolura lungă, arcuită, crupa puternică.
Sunt recunoscuţi pentru calităţile lor de săritori, pentru temperamentul foarte echilibrat. Aceste calităţi îi fac de asemenea excelenţi pentru atelaje şi tracţiune uşoară. Datorită curajului enorm, agilităţii şi rezistenţei lor, Gidranii excelează în disciplinele ecvestre competiţionale.
Huţulul este o rasă mică, cu o înălţime ce nu depăşeşte 150 cm, şi o greutate de aproximativ 400 kg, originară din Munţii Carpaţi. Este crescut pentru muncă, fiind foarte rezistent la efort. Se crede că huţul era animal de povară folosit de daci. Ca aspect, capul este relativ mare, în comparaţie cu corpul, are ochi mari şi expresivi, iar urechile sunt mici şi mobile. Gâtul este scurt, musculos şi îmbrăcat cu o coamă bogată. Pieptul este puternic, iar picioarele sunt scurte şi musculoase. Culoarea acestor cai poate fi negru-roşcat, gri, brun-roşcat, galben-deschis sau roşu cu alb şi negru.
Huţulii sunt inteligenţi, docili, răbdători şi rezistenţi la boli, longevivi, reuşind să muncească la randament maxim până la 25 de ani. Datorită caracterului liniştit, huţulii sunt folosiţi la activităti ecvestre destinate copiilor.
Lipiţanul este cea mai veche rasă modernă de cai din Europa, ce are o istorie de peste 400 de ani. Primele exemplare de Lipiţan au fost aduse în România în anul 1874, la Herghelia Sâmbăta de Jos – Făgăraş. Lipiţanul este un cal frumos, proporţionat, iar urechile sunt potrivite ca mărime, ochii mari şi curaţi şi nările largi. Gâtul este în formă conică, mai gros la bază şi mai subţire la cap. Pieptul este lat şi foarte musculos, umerii sunt puternici, spinarea este scurtă, iar crupa este largă şi lungă, acoperită foarte bine cu muşchi. Picioarele sunt scurte, viguroase şi musculoase, având copite mici şi rezistente. Inălţimea acestor cai este între 160 şi 170 cm iar greutatea este de aproximativ 500 kg. Lipiţanii se nasc negri şi se albesc pe parcurs, ajungând albi în jurul vârstei de 7 ani, când este atinsă de altfel şi maturitatea fiziologică deplină. Se remarcă prin independenţa şi caracterul energic. Sunt inteligenţi, învaţă foarte repede, sunt atenţi, ambiţioşi, blânzi, ascultători şi muncitori.
Centrul de echitaţie pune la dispoziţia turiştilor un foişor, 8 vile de căte 5 locuri şi 2 vile de câte 3 locuri. Vilele au două dormitoare, sufragerie, baie şi bucătărie, cu acces la frigider, cuptor cu microunde, veselă şi grătar. Se organizează focuri de tabără cu ţuică fiartă sau vin fiert, batal la grătar, mici, frigărui şi multe altele.
Preț intrare |
Orar de vizită |
|
Program: 8:00 – 12:00, 14:00 – 17:00 |
Date de contact: 0728 – 026952 |
|
|