- Este în Timişoara, Județ Timiş
- Anul înfiinţării: 1986 – 1990
- Trasee amenajate: da
- Bilet intrare: da
Este situată în imediata vecinătate a fostei cetăţi a Timişoarei, în zona centrală a oraşului…
- Condiții de vizitare: conform programului de vizită
- Acces cu: bicicleta/animale/role
Azi din punct de vedere a funcţiunii nu este favorabilă pentru că din cele peste o mie de specii de plante au mai rămas aproximativ 220 si a rămas mai mult ca loc de recreaţie, decât ca importanţă botanică. Cu toate acestea, este un loc ce nu trebuie ratat, în special când vremea Timisoara este frumoasă. Grădina a fost proiectată pentru a cuprinde specii de plante grupate în sectoare. Primul sector fiind cel de flora ornamentală, care este de aproximativ 1.6 hectare, cu subsectorul dedicat colecţiei de trandafiri. Alt sector este cel al florei şi vegetaţiei României de 2.4 hectare ce cuprinde subsectorul florei banatului.
Al treilea sector este dedicat florei regiunii mediteraneene de aproximativ jumătate de hectar, urmat de sectorul ce cuprinde flora Americii, care se întinde pe o suprafaţă de 1,8 hectare. Un alt sector frumos este cel cu flora Asiei care are şi subsectorul dedicat grădinii japoneze.
Sectorul sistematic al plantelor are suprafaţă de 0,7 hectare, mai există un sector dedicat florei medicinale de un sfert de hectar şi ultimul, dar nu în ultimul rând sectorul dedicat florei tropicale care format din sere şi are 0,10 hectare.
Plantările efectuate pe parcursul anilor au fost concentrate în sectoarele, ornamental, grădina japoneză şi sistematica plantelor. În celelalte sectoare s-au plantat foarte puţine, iar vegetaţia existentă fiind în mare parte din împădurire naturală. Primăria şi-a propus să refacă grădina pentru scopul ei din momentul de faţă, adică cel recreativ şi să-i facă un nou sistem de irigare şi să-i adauge o fântană arteziană cu jocuri de apă şi lumini, dar şi alte îmbunătăţiri ceea ce o vor face o atracţie importantă a oraşului.
Preț intrare |
Orar de vizită |
5 RON |
Zilnic: 10.00 – 17.00 Ultimul acces pentru vizitatori este permis până la ora 16.30. |
Date de contact: Calea Alexandru Ioan Cuza, Timișoara. |
|
|