- Este în Mălaia, Judeţul Vâlcea
- Unitate geografică: Munţii Parâng
- Altitudine: 500 metri
- Deschis turiştilor fără taxă de vizitare.
Lacul Brădişor este un lac antropic, situat într-un cadru natural minunat, ce permite pescuitul…
- Amenajare / agrement: da
- Trasee marcate: da
- Caracteristici geografice: lac de acumulare artificial, suprafaţa de 230 ha, adâncimea de 40 m
Lac de acumulare artificial, cu o suprafaţă de 230 ha şi o adâncime de 40 de metri, se afă la baza Munţilor Căpăţânii, la nord, şi a munţilor Lotru, la sud. Este pe valea Lotrului şi acumulează un volum de 8,0 mil. m³ de apă, alimentând cu apă potabilă locuitorii din Râmnicu Vâlcea şi localităile învecinate.
Lacul Brădişor este cunoscut pentru fauna sa piscicolă, fiind cel mai bogat lac în păstrăv fântânel şi curcubeu. Alte soiuri sunt: clean, mreană, obleţi, crapi, caraşi, bibani.
Aici se află Complexul Piscicol Brădişor, singurul din ţara care are crescătorii de lostriţe. Aceştia doresc repopularea de munte, deoarece această specie este pe cale de dispariţie în România. Tocmai din cauza acestui lucru lostriţa a fost declarată monument al naturii.
Lacul permite pescuitul, dar şi practicarea sporturilor caiac canoe şi înot. Pentru pescuit este necesar un permis care se obţine direct de acolo de la angajaţii Romsilva, în schimbul unei taxe. Taxe de pescuit:
-
26 lei / zi
-
50 lei / 10 zile
-
400 lei / an
Acces: Pe E81 Sibiu – Râmnicu Vâlcea se face dreapta la Brezoi(DN 7A) iar la 25km intraţi în Mălaia. Lacul Brădişor este primul, urmat de Lacul Mălaia.
|