- Este în Bucuresti
- Datare: 1860
- Trasee amenajate: da
- Bilet intrare: da
Gradina Botanica din Bucuresti a fost infiintata in anul 1860 ca institutie si asezarea initiala a fost langa Facultatea de Medicina si Farmacie, la initiativa doctorului Carol Davila…
Campusul acestei facultati inca aduce aminte de acest lucru alcatuind un peisaj foarte frumos si bogat in vegetatie. Amenajarea adecvata a acestui spatiu,
Ca baza didactica si de cercetare, a fost realizata sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei institutii.
Rolul jucat de aceasta gradina in viata socetatii este complex, dar se pot evidentia cateva pronind chiar de la definitia acestei structuri care spune ca este o institutie ce contine colectii de plante (vii sau conservate) bine identificate si pe care le foloseste in scopuri stiintifice, educatie si popularizare.
Gradina Botanica din Bucuresti este organizata pe sectoare: unele sunt amplasate in aer liber, fiind populate cu plante anuale sau perene, rezistente la conditiile iernilor de campie, altele sunt amplasate in spatii acoperite in care plantele vii sau conservate in diverse moduri sunt protejate cu grija.
Gradina are trei sectoare mari care sunt impartite in unele mai mici. Primul sector este cel exterior care este compus din sectorul decorativ, cel al plantelor rare, plante mediteraneene, gradina italiana, flora dobrogei, cel al muntilor carpati, colina coniferelor, un rosarium unde se pot admira trandafirii, colectia de iris si plante utile.
Un alt sector este cel interior care este compus din serele de expozitie, pavilionul central sau Palmariul, care are o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati si are o inaltime de 18,5 metrisi este destinat plantelor inalte ca palmieri, ficusi, filodendroni, liane de talie mare, urmeaza sectorul care este numit Compartimentul Orhideelor, Compartimentul Ferigilor Exotice, Compartimentul Plante Mediteraneene si Subtropicale, Compartimentul Plante de apa – tropicale, Compartimentul Plante suculente si al Cactusilor, Compartimentul Bromelii (plante ce traiesc in mare parte in America de Sud si Centrala), tot in acest sector mare se gasesc si Serele Vechi, Serele de Productie, Herbarul Central, Biblioteca (ce contine aproximativ 9000 de exemplare cu 300 de titluri de publicatii si circa 2000 de carti) si nu in ultimul rand Seminteria.
Si al treilea „sector” este Muzeul Botanic ce a fost infiintat de catre Prof. Dr. Dimitrie Brandza in anul 1882. Aici se gasesc colectii de plante uscate, presate, conservate in alcool sau formol si sub forma de mulaje.
Nu uitati sa verificati vremea Bucuresti inainte de a vizita acest obiectiv.
Pret intrare |
Orar de vizita |
Spatii exterioare: bilet intreg 5 lei, redus 2 lei Muzeul Botanic: bilet intreg 2 lei , redus 1 leu Sere: bilet intreg 2 lei , redus 1 leu Bilete reduse: pensionari, elevi, studenti |
Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” 1 april – 31 oct zilnic 08:00 – 20:00 1 nov – 31 mart zilnic 09:00 – 17:00 Muzeul Botanic: Luni – Joi 10:00 – 15:00 Sambata – Duminica 10:00 – 13: 00 Serele de expozitie: marti, joi, sambata, duminica: 09-13 Pavilionul Padurea Tropicala: -marti, joi, sambata, duminica: 09-13
|
Date de contact: Sos . Cotroceni nr 32 sector 6 Bucuresti, Tel.: 021 410 91 39 (luni-vineri 07:30 – 15:30); e-mail: gradinabotanicabucuresti@yahoo.com |
|
|