De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru ca este una din cele mai frumoase manastiri din sudul Romaniei si pentru ca aici se afla si Pestera Sfantului Andrei.
- Se afla intre localitatile Ion Corvin si Crangu, jud. Constanta
- Construit în 1995-2002
- Poartă Hramul Acoperamantul Maicii Domnului
- Deschisa turiștilor fara taxă de vizitare.
- Trasee amenajate: da
- Condiții de vizitare: tot timpul anului
- Sărbătoare anuală: Hramul Sf. Andrei – pelerinaj
Manastirea Sfantului Andrei a fost construita langa pestera unde acesta s-a refugiat atunci cand a crestinat poporul roman. Pestera Sf. Andrei este prima biserica crestina de pe teritoriul tarii noastre.
Perioada mai senina pentru pestera a venit abia dupa 1990 atunci cand parintele Nicodim Dinca, ctitorul acestei Sfintei Manastiri, monah fiind de la manastirea Sihastria din judetul Neamt, impreuna cu parintele ieromonah Victorin Ghindaoanu, un preot tot de acolo, cu binecuvantarea IPS Lucian au inceput din nou lucrarile de reamenajare a pesterii si construirea sfintei manastiri.
Sursa foto: Filmari HD Aeriene
La Pestera Sfantului Andrei au fost ridicate doua biserici.
Manastirea are acum si o biserica mica situata la cativa zeci de metri de pestera. Construirea ei a inceput in 1994 in luna martie si s-a terminat in luna septembrie 1995, a durat deci un an si jumatate. Tot in 1995, pe data de 1 octombrie a fost sfintita cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului. Pictura bisericii mici a fost finalizata in 1999.
A treia biserica este biserica mare a carei constructie a inceput in 1998, s-a terminat in 2002. Pictura a fost inceputa in 2004.
In biserica mica se pastreaza o sfanta lacra cu moastele Sfantului Andrei. Este o cruce in forma de X, in fata Sfantului Altar, in partea stanga. In centrul crucii se afla o particica din degetul Sfantului Apostol Andrei, adusa acum doi ani de la Mitropolia Trifiliei din Grecia iar in cele patru laturi ale crucii sunt particele de sfinte moaste ale sfintilor dobrogeni: Zoticos, Attalos, Kamasis si Filippos sfintii martiri de la Niculitel, Epictet preotul si Astion monahul.
In zona se gaseste si Izvorul Sfantului Apostol Andrei, din apropierea frumoasei Manastiri Dervent.
Cum se ajunge?
Venind de la Constanta se merge pana in dreptul Comunei Ion Corvin, dupa care se urmaresc indicatoarele cu manastirea.
Venind dinspre Bucuresti, se trece cu bacul pe la Calarasi spre Ostrov, dupa care in dreptul Comunei Ion Corvin se urmaresc indicatoarele.
Filmare aeriana de la Manastirea Sf. Andrei
Sursa video: BackFocus.ro