De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru că omagiază două personalităţi marcante ale culturii româneşti!
- Este în Bucureşti, Județ Bucureşti
- Anul înfiinţării: 1956
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Casa memorială Nottara este organizată în casa în care a locuit marele actor C.I. Nottara şi fiul său, compozitorul C.C. Nottara…
- Constructor/ Autor: –
- Cod monument Istoric: –
- Condiții de vizitare: conform programului de vizitare
Colecţia are la bază donaţia făcută de soţia compozitorului C.C. Nottara, Ana Nottara în anul 1956, care a continuat să locuiască în incinta casei până în anul 1981, când s-a stins din viaţă. În tot acest timp, s-a ocupat de organizarea şi îmbunătăţirea colecţiei.
Patrimoniul muzeului este prezentant la parterul şi la etajul 1 al clădirii şi cuprinde obiecte personale, fotografii cu maestrul şi cu membrii familiei sale, scrisori de la prieteni, colegi, oameni de cultură cu care întreţinea corespondenţa, manuscrise, afişe de teatru, portrete, daruri primite din partea admiratorilor, cărţi care au aparţinut lui Matei Millo şi Mihail Pascally, dar şi diplome şi medalii omagiale etc.
Marele actor C.I. Nottara a locuit la parterul clădirii, unde vizitatorul poate admira mobilă simplă, în stil eclectic funcţional de la sfârşit de sec. XIX, tablourile care împodobesc pereţii, statuete de bronz, primite în dar de la admiratori etc. La etaj, măsuţe orientale cu încrustaţii de fildeş şi sidef, o comodă şi o măsuţă Ludovic al XVI-lea, mobilier Boulle, alături de multe obiecte de artă decorativă, porţelan de Sevres, Maissen, Alt Wine, vase japoneze şi chinezeşti, obiecte de sticlă de Boemia, Murano şi Galle reconstituie atmosfera artistică în care a trăit C.C. Nottara, compozitor, dirijor, violonist şi profesor la conservator. În salonul mic, unde se află pianul Bechsteine, încă se mai ţin concerte, audiţii sau serate muzicale susţinute de elevii liceelor de muzică din Bucureşti şi de studenţii Conservatorului din Bucureşti, obicei început de Ana Nottara.
Parterul şi al doilea etaj al clădirii ai fost transformate în ateliere de reamenajare a obiectelor din muzeele care sunt în subordinea Palatului Şuţu.
Bineînţeles că nu lipseşte biblioteca, care adăposteşte un număr de peste 7.300 de volume, din literatura română, poezie, proză, poezii în limba franceză, literatură dramatică în limba franceză şi română, dicţionare, reviste de teatru, critică teatrală, istoria literaturii dramatice, critică muzicală, partituri etc.
Preț intrare |
Orar de vizită |
Adulţi – 5 RON Taxă de ghidaj: 6 RON/persoana Intrare gratuită în prima sâmbătă a fiecărei luni.
|
Marți – Duminică: 10:00 – 18:00 Luni – Marţi: închis |
Date de contact: B-dul. Dacia, Nr.51, Sector 2, Bucureşti, nr. telefon 021.210.38.23 |