De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru că prezintă prezintă o colecţie impresionantă de trofee cinegetice!
- Este în Sibiu, Județ Sibiu
- Anul înfiinţării: 1966
- Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.
Muzeul de vănâtoare „August von Spiess” este o secţie a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu şi poartă numele unei personalităţi importante de la sfârşitul sec. al XIX-lea…
- Condiții de vizitare: conform programului de vizitare
August von Spiess a fost vânător al Casei Regale a României în timpul regelui Ferdinand, după terminarea activităţii militare, începând cu data de 1 iulie 1921 şi până în anul 1939. A fost şi membru în Comisia pentru Ocrotirea Naturii şi a Parcului Naţional.
A fost un fin observator al naturii şi un cunoscător excelent al vieţii speciilor de vânat, de-a lungul vieţii sale colecţionând un număr impresionant de trofee cinegetice, peste 1000 de piese. A scris şi o serie de cărţi de referinţă în domeniul cinegeticii. Muzeul a fost înfiinţat în anul 1966 şi a fost primul muzeu de acest gen din ţară, fiind adăpostit în reşedinţa Von Spiess, care a fost donată de fiicele colonelului pentru a fi folosită în acest scop. Colecţia însumează un număr de aproximativ 1600 de piese. În curtea muzeului a fost amenajată o curte unde se desfăşoară o serie de activităţi de educaţie ecologică a elevilor.
În cadrul muzeului pot fi vizitate următoarele expoziţii:
Arme şi Instrumente de vânătoare – expoziţia este constituită din arme din cremene din paleolitic şi neolotic, lănci, arcuri şi arbaşete, suliţe, arme de foc cu fitil din sec. al XIV-lea, arme de foc moderne şi diverse accesorii de vânătoare. De asemenea, expoziţia oferă şi un scurt istoric asupra armelor şi instrumentelor începând din epoca pietrei,.
Trofee de dimensiuni medii şi mici – prezintă trofee impresionante de păsări şi de vânat, de dimensiuni medii, precum lupi, vulpi, pisici sălbatice etc..
Sala memorială August von Spiess – înfăţişează personalitatea lui August von Spiess prin expunerea de fotografii înfăţişându-l pe acesta alături de familiei şi prieteni, a portretului acestuia, de puşti, trofee, lucrărilor scrise de acesta. În cadrul acestei expoziţii, există şi o secţiune dedicată lui Emil Witting, inginer forestier care a donat o mare parte din colecţia actuală a muzeului. Camera reconstituie pe baza unei fotografii de interior făcută în timpul vieţii acestuia, una dintre camerele din reşedinţa Von Spiess.
Trofee de dimensiuni mari – prezintă trofee de dimensiuni mari, vânat carpatin, precum cerb, urs, mistreţ, capră neagră, multe dintre acestea fiind premiate la diverse concursuri naţionale şi internaţionale din perioada interbelică.
Trofee africane – prezintă trofee precum antilope (Gnu, Impala, Oryx), bivoli Caffer, rinoceri, zebre etc. din cele două expediţii întreprinse în Africa de Von Spiess, o dată la vârsta de 72 de ani şi, respectiv 74 de ani.
Preț intrare |
Orar de vizită |
Adulţi – 10 RON Ghidaj expoziţii: 100 RON/60 min. Ghidajul in limbi straine se solicită cu cel puţin 48 de ore înaintea vizitei prin mail sau telefon.
Fotografierea şi filmarea (fără blitz şi trepied)
|
Orar de vara (21.03 – 21.10):
Marţi – Duminică: 10:00 – 18:00 Orar de iarnă (21.10 – 21.03): Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 |
Date de contact: Str. Şcoala de Înot nr. 4, Sibiu, nr. tel 0369.101784. |