- Este în apropiere de Târgu Mureş, judeţul Mureş
Sângeorgiu de Mureş este una dintre cele mai frumoase staţiuni din Transilvania, fiind renumită pentru apele sale sărate şi nămolul mineral, apa având cea mai mare concentraţie de iod din Transilvania (11, 4 mg/l), iodul fiind cunoscut şi sub denumirea de „ionul longevităţii umane”…
Băile Sangeorgiu de Mureş se află la altitudinea de 320 metri şi se întind pe o suprafaţă de peste 13 hectare. Se spune că pe la sfârşitul secolului XIX, apele sărate au fost descoperite de un ţăran care fora la mare adâncime în căutare de gaz metan. În anul 1888 sunt menţionate într-un document sub denumirile de „Grădini” sau „Fântâni sărate”. Se spune că apele sărate de la Sangeorgiu se aseamănă cu izvorul principal Szobranc şi cu apele de la Untere-Quelle din Elveţia, acestea din urmă continând mai putin hidrogen sulfurat şi numai pe jumătate cloruri de sodiu, faţă de apele de la Sangeorgiu de Mures.
Proprietăţile curative ale iodului tratează reumatisme cronice, degenerative, afecţiuni ginecologice cronice, afecţiuni cronice ale sistemului nervos periferic (parestezii, pareze, atrofii musculare neurogene, afecţiuni endocrine funcţionale). Dacă veniţi in staţiune pentru relaxare sau pentru trament, puteţi opta pentru împachetare cu nămol, baie sărată în bazin şi cadă, hidroterapie, kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, electroterapie. De asemenea, există şi bazine cu apă dulce, apă sărată şi celebra baie turcească.
Virtuţile terapeutice ale apelor sărate şi ale nămolului mineral fac ca această staţiune să atragă turişti din toată ţara, care vin aici pentru tratament.
Date de contact: Strada Transilvaniei, Sângeorgiu de Mureş, judeţ Mureş.