- Este în Băile Olănești , judeţul Vâlcea
- Unitate geografică: Munţii Căpăţânii
- Altitudine: 950 m
- Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.
- Fără condiții de campare
Peştera Caprelor este un monument al naturii, o rezervaţie naturală de tip speologic, renumită pentru fosilele de urs şi hienă…
- Trasee amenajate: da
- Trasee marcate: nu
- Condiții de vizitare: echipament, lanternă.
Peştera Caprelor este situată în Munții Căpățânii, în bazinul superior al râului Cheia, la o altitudine de 950 m. Are o suprafață de jumătate de hectar şi este o cavitate în versantul stâng al văii Cheia. Înfăţişază depuneri semnificative de carbonat de calciu, rezultate prin dizolvarea calcarului de către apele de infiltrație. Acestea au format mai multe forme concreționare precum stalagtite, stalagmite, baldachine, ghirlande, pânze. Peşterea adăpostește faună fosilă de urs și hienă de peșteră.
Peştera s-a dezvoltat pe o lungime de 165 de metri şi prezintă o diferenţă de nivel de 4 metri. Rezervația naturală declarată arie protejată în 1983, apoi reconfirmată prin Legea Nr.5 din 6 marie 2000.
Accesul către peşteră se face din DN64A Râmnicu Vâlcea – Olăneşti până în satul Cheia, apoi pe un drum forestier şi pe poteca nemarcată pe malul stâng al pârâului Cheia, până în Cheile Cheii.