De ce sa vezi acest obiectiv?
Pentru că este o arie protejată ce adăpostește specia arboricolă, arinul alb și uu numai!
- Este pe teritoriul administrativ al oraşului Sinaia, Județ Prahova
- Rezervaţie naturală de tip mixt
- Înfiinţare: 2000
- Suprafaţă: 32,10 ha
- Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.
- Fără condiții de campare
Rezervaţia „Arinişul de la Sinaia – Cumpătu” se află pe teritoriul administrativ al oraşului Sinaia, în apropierea cartierului Cumpătul, la poalele munţilor Baiului, pe malul stâng al râului Prahova, judeţul Prahova…

- Trasee amenajate:
- Condiții de vizitare: în orice anotimp
A fost declarată arie protejată de interes naţional care corespunde categoriei a IV-a IUCN prin Legea nr. 5 din data de 6 martie 2000 şi care se află sub patronajul Academiei Române – Institutul Biologic din Bucureşti.
Este o rezervaţie naturală de tip mixt ce se întinde pe o suprafaţă de 32,10 ha şi care reprezintă o zonă împădurită ce adăposteşte o vegetaţie hidrofilă. Rezervaţia a fost înfiinţată cu scopul de a proteja şi conserva câteva specii arboricole, printre care arinul alb (Alnus incana), care este şi specia predominantă, şi răchita roşie (Salix purpurea).
În cadrul rezervaţiei se mai întâlnesc specii de arbori, precum carpenul, paltinul de munte, fagul, arbuşti, precum păducelul, socul, măceşul şi specii de flori, cum sunt piciorul cocoşului, crinul de munte, brânduşa de toamnă sau laptele cucului.
În ceea ce priveşte fauna, este reprezentată de mamifere, precum mistreţul, vulpea, lupul, şoarecele gulerat, reptile, broaşte, păsări şi insecte.
În cartierul Cumpătul, se mai află o staţiune ecologică UNESCO – J. Y. Cousteau, care aparţine Universităţii Bucureşti, în cadrul căreia se află şi un muzeu dedicat faunei munţilor Bucegi.
Date de contact: Sinaia, cartierul Cumpătu, judeţ Prahova. |